Публічна бібліотека ім. Леоніда Новиченка Неділя, 28.04.2024, 10:01
Меню сайту:
Ми на інших сайтах
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рейтинг@Mail.ru
Головна » Архів матеріалів

    Важливим аспектом роботи бібліотек сьогодні є створення власного іміджу, пошук нових шляхів для самореклами. Привернути увагу жителів  громади до бібліотеки досить складно, і тому треба робити її такою, щоб мала для людей особливу значимість, пропонувала ефективні форми задоволення інформаційних потреб. Саме цій темі приурочена  районна  школа професійного навчання бібліотечних працівників «Як зробити бібліотеку успішною», що відбулася в ЦРБ ім. Л. М. Новиченка.

   «Що являє собою сучасна бібліотека? Яка вона? Сьогодення ставить нові вимоги до сучасного бібліотекаря. Стратегічним завданням бібліотеки є створення комфортних умов для читачів, атмосфери неформального спілкування. Бібл ... Читати далі »

Переглядів: 570 | Додав: Світлана | Дата: 26.02.2016 | Коментарі (0)

    20 лютого Україна згадує тих героїв, чия смерть стала символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. За цю боротьбу, за свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість з них молоді, сильні. Ті, що лише починали жити.

      Напередодні    Дня вшанування Героїв Небесної сотні, у Липодолинській ЦРБ ім.. Л.М.Новиченка для відвідувачів бібліотеки була проведена героїко-патріотична година «Україна буде вічно пам’ятати». Читачі зібралися для того, щоб пом’янути й вшанувати Небесну сотню. Тих мужніх, незламних українців та їхніх побратимів інших національнос ... Читати далі »

Переглядів: 477 | Додав: Світлана | Дата: 18.02.2016 | Коментарі (0)

   В рамках благодійно-патріотичної акції на підтримку воїнів АТО та напередодні 27-ої річниці з дня виводу радянських військ з Афганістану,  організованою ГО «Другий фронт» керівник Наталія Пилипенко, працівники центральної районної  бібліотеки  ім. Л.Новиченка представили виставку-інсталяцію «Гіркий хліб афганської правди». В приміщенні тиру, де була розгорнута виставка запрошені мали змогу познайомитися з книгами та статтями з періодичних видань про героїв- земляків,  які нині проживають на території району. Окремим блоком на виставці були представлені особисті речі воїнів-афганців та їх світлини. Особливу зацікавленість експонатами виставки виявили керівники району та самі   воїни-афганці, які приймали участь в благодійній акції.

... Читати далі »

Переглядів: 547 | Додав: Світлана | Дата: 18.02.2016 | Коментарі (0)

«Книга з автографом»      

      Під такою назвою відбулося чергове засідання літературно-мистецької вітальні «Гостини для душі» у читальному залі центральної районної бібліотеки ім.. Л.Новиченка. Гостини зібрали в залі тих, кому не байдуже рідне слово, пісня, традиції українського народу, історія рідного краю, яка пов’язана з його людьми. Кожна земля народжує таланти, кожна мала Батьківщина може пишатися людьми, що внесли вагомий внесок у розвиток та процвітання рідної сторони.

... Читати далі »

Переглядів: 531 | Додав: Світлана | Дата: 29.01.2016 | Коментарі (0)

    10 грудня 2015 року на базі  ЦРБ  ім.Л.Новиченка для працівників сільських бібліотек-філій проведено районний семінар-практикум «Планування та звітність бібліотеки. Нові напрямки роботи ЦБС у світі сучасних вимог». Відкрила семінар директор Липоводолинської ЦБС С.Лисенко,  яка наголосила на тому, що сьогоднішні реалії ставлять перед бібліотечними працівниками нові вимоги, змушують їх працювати з людьми і для людей.

    Провідні спеціалісти ЦРБ  і РДБ надали ряд консультацій по звітності за 2015 рік та особливостях  планування на 2016рік. Так, завідуюча методико-бібліографічним відділом ЦРБ В.Мельник зупинилася на основних напрямках роботи на наступний рік, звернула увагу присутніх на інноваційні форми і ме ... Читати далі »

Переглядів: 531 | Додав: Світлана | Дата: 10.12.2015 | Коментарі (0)

    З метою привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, з 25 листопада по 10 грудня 2015 року в Україні проводилася Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Працівники ЦРБ ім.Л.М.Новиченка приєдналися до цієї акції та провели виховну годину «Мій улюблений світ без насильства» з учнями 8-Б класу (класний керівник Мостова З.О.) місцевої спеціалізованої школи.

    На зустрічі бібліотекарі Л.Лисенко і Л.Бойко донесли до присутніх, що насилля – є порушенням прав людини, адже 95 відсотків потерпілих від домашнього насилля – це жінки, а у 75 відсотків ... Читати далі »

Переглядів: 695 | Додав: Світлана | Дата: 10.12.2015 | Коментарі (0)

        З метою вшанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року -  лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору, прищеплювання любові до Батьківщини, збереження та донесення до школярів об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, розвивати бажання стати гідними громадянами України, працівниками Липоводолинської ЦРБ ім.Л.М.Новиченка була проведена година історичної правди «Від революції Свободи до Революції Гідності», присвячена Дню Гідності та Свободи, який в державі  згідно указу Президента України святкують 21 листопада.

... Читати далі »

Переглядів: 418 | Додав: Світлана | Дата: 20.11.2015 | Коментарі (0)

    Метою патріотичного виховання є становлення громадянина - патріота України, готового самовіддано розбудовувати її як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, знати свої права і обов’язки, цивілізовано відстоювати їх, сприяти єднанню українського народу, громадянському миру і злагоді в суспільстві.

    Саме цій темі приурочений районний семінар бібліотечних працівників проведений на базі центральної районної бібліотеки ім.Л.Новиченка. Відкрила семінар директор Світлана Лисенко, яка акцентувала увагу присутніх на тому, що зусилля бібліотекарів сьогодні повинні бути спрямовані на утвердження в державі патріотизму, національної гідності, готовності від ... Читати далі »

Переглядів: 466 | Додав: Світлана | Дата: 20.11.2015 | Коментарі (0)

    В рамках проведення дослідницької роботи з питань краєзнавства учні Синівської загальноосвітньої школи Рибалко Каріна та Підлісний Сергій разом зі своїм педагогом Ралко Надією Миколаївною завітали до цетральної районної бібліотеки ім. Л. Новиченка. Надія Миколаївна педагог, краєзнавець прагне виховувати учнів у дусі любові до рідного краю. Тема краєзнавчої розвідки  - «Краєзнавча спадщина А. Близнюка». Провідний бібліограф ЦРБ Гуржій Н.М. ознайомила юних дослідників з краєзнавчим куточком, фондом краєзнавчої літератури бібліотеки. Вони мали змогу використати для своєї роботи зібраний у папки- досьє краєзнавчий матеріал. Попрацювали вони і з краєзнавчою картотекою статей. На закінчення зустрічі учасники висловили подяку працівникам бібліотеки за надану допомогу у проведенні пошукової роботи з історії малої батьківщини.

... Читати далі »

Переглядів: 481 | Додав: Світлана | Дата: 19.11.2015 | Коментарі (0)

    “Гостини для душі”  - таку назву має літературно-мистецька вітальня, щойно відкрита в Липоводолинській центральній районній        бібліотеці ім.Л.М.Новиченка. В читальному залі зібралися працівники культури, члени літературної студії ім..Ф.І.Швіндіна, працівники редакції районної газети  «Наш край” та активні читачі бібліотеки. “Мета такого об”єднання, – говорила у вітальному слові  директор  ЦРБ С.А.Лисенко, – згуртувати навколо себе творчу еліту селища та сіл району: поетів, художників,  музикантів, які  щедро діляться своєю майстерністю, умінням творити красу  українського  мистецтва слова і пензля та донести ці джерела духовності до людей. Літературно-мистецька вітальня гостинна для всіх, кому не байдуже рідне слово, пісня, традиці ... Читати далі »

Переглядів: 492 | Додав: Світлана | Дата: 30.10.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 39 40 41 42 »
Пошук
Корисні сайти
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Вхід на сайт
Copyright MyCorp © 2024
uCoz