Публічна бібліотека ім. Леоніда Новиченка Неділя, 19.05.2024, 18:18
Меню сайту:
Ми на інших сайтах
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рейтинг@Mail.ru
Головна » Архів матеріалів

    День святого Валентина, який припадає на 14 лютого, як день всіх закоханих, святкують в Європі з XIII століття, в Америці – з XVIII, а останнім часом – і в Україні. Це свято є одним з найулюбленіших не тільки серед молоді, цей день святкують дорослі й діти, сім’ями і в колі друзів. Саме цього дня закохані освідчуються в коханні одне одному, люди, які симпатизують комусь мають нагоду висловити свої почуття, якщо раніше не наважувалися це зробити. І обов’язково треба щось подарувати: квіти, листівки-«валентинки» у вигляді двох сердець, або інші дарунки, які прикрашені емблемою свята – двома червоними серцями.

... Читати далі »

Переглядів: 653 | Додав: Світлана | Дата: 13.02.2017 | Коментарі (0)

    7 лютого 2017 року Липоводолинщину відвідала депутат Сумської обласної ради Вікторія Сергіївна Мурич. В читальній залі Липоводолинської центральної районної бібліотеки ім. Л.М.Новиченка відбулася зустріч працівників бібліотеки з депутатом, під час якої Вікторія Сергіївна цікавилася проблемами і перспективами розвитку бібліотечної галузі району, та подарувала 19 книг, які вийшли друком у видавництві «Український інститут національної пам’яті».

     Зустріч пройшла в теплій і дружній атмосфері.

... Читати далі »

Переглядів: 562 | Додав: Світлана | Дата: 08.02.2017 | Коментарі (0)

     З настанням епохи інформаційних технологій, з появою Інтернету, книга, надрукована на папері, здається, втратила своє значення для  людини, відійшла, ніби то, на задній план. Але це хибне враження.

    Друкована книга була і залишається джерелом знань, джерелом інформації. На даний момент значного поширення здобули електронні книги, які дозволяють читати улюблені твори будь де та коли завгодно.

    Тож, як змінилася книга в наш час і яким книгам надаємо перевагу електронним чи звичайним обговорили учні 9 класу та працівник Інтернет-центру на базі Липоводолинсь ... Читати далі »

Переглядів: 826 | Додав: Світлана | Дата: 30.01.2017 | Коментарі (0)

    На виконання розпорядження голови  Сумської  обласної державної адміністрації «Про проведення єдиних інформаційних днів  в області», з метою належного відзначення Дня пам’яті Героїв Крут в центральній районній бібліотеці ім.Л.Новиченка відбувся інформаційний день на тему «Герої Крут – символ нескореного духу молоді в боротьбі за власну державу». Присутні на заході бібліотечні працівники, працівники сектору культури познайомилися з подією, яка відбулася на станції Крути 99 років тому.

   Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язк ... Читати далі »

Переглядів: 461 | Додав: Світлана | Дата: 27.01.2017 | Коментарі (0)

    «Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так і людина тримається на землі своїм минулим. Людина, яка не знає минулого – як перекотиполе, куди вітер подме, туди воно й котиться.

    Саме тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле. А історія наша вмита кров’ю і сльозами. Однією з найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами. Дата 29 січня увійшла в українську історію як день пам’яті мужніх героїв, що душу й тіло поклали за самостійність, волю та незалежність Батьківщини. 99 років тому назад у бою під Крутами, що на Чернігівщині, понад 300 курсантів військової школи ... Читати далі »

Переглядів: 441 | Додав: Світлана | Дата: 27.01.2017 | Коментарі (0)

     У цю чарівну пору, коли сніг вже давно вкрив своєю ковдрою вулиці міста, коли чудернацькі коштовні візерунки прикрасили вікна осель, працівники Липоводолинської ЦРБ ім.Л.Новиченка запросили під час різдвяно-новорічних свят своїх відвідувачів до бібліокінозалу, який мав назву «Новорічний серпантин».

      Привітавши присутніх з Новим 2017 роком та Різдвом Христовим, вони запропонували відео-ролики святкування Нового року в інших країнах світу. Після перегляду діти жваво обговорювали найкумедніші традиції відзначення його в різних країнах світу та новорічних традицій у їхніх родинах. А потім переглянули новорічний фільм-казку Діснея для дітей та дорослих американського режисера Роберта Земекіс ... Читати далі »

Переглядів: 514 | Додав: Світлана | Дата: 06.01.2017 | Коментарі (0)

     Новорічні свята, мабуть, найсвітліші свята в нашому повсякденному житті, які люблять і діти, і дорослі. У ці дні всі ми стаємо в глибині душі маленькими дітьми, які чекають приходу Діда Мороза з мішком подарунків. І неважливо, що ми давно не віримо в цього сивого дідуся, але щороку ми намагаємося зробити свято веселим і безтурботним не тільки вдома, але й на роботі, для найближчих друзів, колег. Саме з такою метою напередодні нового 2017 року бібліотекарі відділу обслуговування ЦРБ ім..Л.М.Новиченка в інтер’єр читального залу додали незвичного, креативного, веселого «бібліосніговичка». Цю новорічну прикрасу зробили з … книг, ад ... Читати далі »

Переглядів: 464 | Додав: Світлана | Дата: 21.12.2016 | Коментарі (0)

    З метою підвищення загального рівня правової культури підростаючого покоління, поширення інформації з питань реалізації і захисту прав людини серед молоді, запобігання проявам асоціальної поведінки в молодіжному середовищі  7 грудня в рамках  Всеукраїнського тижня права в Липоводолинській центральній районній бібліотеці ім. Л.М.Новиченка відбулася зустріч учнів місцевої школи з адвокатом Тетяною Козін .

    Тетяна Володимирівна добре знає закони й володіє широкими знаннями в найрізноманітніших областях. Вона захищає права та інтереси громадян, працює  з кримінальними справами, суперечками, як громадськими, так і між організаціями. Під час зустрічі вона розповідала  школярам про нелегку, але цік ... Читати далі »

Переглядів: 469 | Додав: Світлана | Дата: 08.12.2016 | Коментарі (0)

 

     30 листопада на базі центральної районної  бібліотеки  ім.Л.Новиченка відбулася  семінар-нарада працівників КЗ «Липоводолинська ЦБС»  Липоводолинської районної ради на тему: «Планування та звітність бібліотеки: сутність, значення, завдання»

     Відкрила нараду директор комунального закладу Світлана Лисенко, яка  підвела підсумки роботи комунального закладу за 2016 рік та визначила основні пріоритети в плануванні на 2017 рік.

   Завідуюча відділом методико-бібліографіч ... Читати далі »

Переглядів: 536 | Додав: Світлана | Дата: 01.12.2016 | Коментарі (0)

      Напередодні Дня пам’яті жертв Голодомору, з метою гідного вшанування закатованих українців та донесення до учнівської молоді об’єктивної інформації про трагічні події української історії бібліотекар центральної районної бібліотеки ім.. Л.М. Новиченка Лариса Лисенко представила презентацію книги «Голодомор 1932-33 років в Україні: документи і матеріали» для учнів 10 класу Липоводолинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів.

      Голодомор – одна з найстрахітливіших сторінок у новітній історії українського народу. Тогочасний комуністичний режим забрав мільйони життів наших співвітчизників. Роки державної незалежності України стали часом складного усвідомлення причин та наслідків національної катастрофи українців. ... Читати далі »

Переглядів: 480 | Додав: Світлана | Дата: 24.11.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 35 36 37 38 39 ... 41 42 »
Пошук
Корисні сайти
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Вхід на сайт
Copyright MyCorp © 2024
uCoz