Публічна бібліотека ім. Леоніда Новиченка П`ятниця, 26.04.2024, 08:41
Меню сайту:
Ми на інших сайтах
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рейтинг@Mail.ru
Головна » 2016 » Листопад » 24 » Районний конкурс читців-шанувальників рідної мови «Рідне слово поєднало серця»
12:55
Районний конкурс читців-шанувальників рідної мови «Рідне слово поєднало серця»

       «В усіх тисячоліттях і віках нехай святиться слово Україна» - такій темі був  присвячений традиційний  щорічний районний конкурс «Рідне слово поєднало серця», присвяченого 25-річниці Незалежності України, який відбувся в центральній районній бібліотеці ім.Л.Новиченка. Основною метою та завданням конкурсу були популяризація української поезії громадянсько-патріотичного спрямування, творчої спадщини корифеїв-патріотів України та сучасних авторів, виховання патріотичної свідомості у дітей та молоді, почуття національної гідності, активної громадянської позиції, прищеплення любові до  рідної землі, українського народу, його культури, звичаїв і традицій.

         До участі в конкурсі були запрошені  всі бажаючі за віковими категоріями. Конкурсна програма включала два твори: перший  – твір, або уривок з твору з творчої спадщини корифеїв-патріотів України  та сучасних авторів про нашу Батьківщину; другий – твір з творчої спадщини громадського і політичного діяча І.Я.Франка.

          21 учасник  з усіх громад Липоводолинщини взяли участь в районному конкурсі, які продемонстрували високий рівень виконавської майстерності та артистичність. Вони не тільки відповідально поставилися до даного конкурсу, а й творчо: костюми в українському стилі,  музичний супровід, різна атрибутика.

         Майстерність читців художнього слова оцінювало компетентне журі. Завдання перед ними стояло дуже важке, оскільки конкурсанти читали надзвичайно різноманітні твори українських поетів і кожен з учасників намагався найяскравіше передати красу рідної мови та велич її слова.

         Переможцями в молодшій віковій категорії вийшли: Микитенко Мирослав – 1 місце (с.Підставки), Кубрак Дмитро – 2 місце (с.Лучка), Заєць Дарина – 3 місце (с.Московське); у середній віковій категорії - Шульга Дарина – 1 місце (с.Русанівка), Малиш Яна – 2 місце (с.Яганівка), Горова Віталіна – 3 місце (с.Синівка); у старшій віковій категорії – Конар Світлана – 1 місце (с.Беєве), Максимчук Анастасія (с.Панасівка) та Товста Наталія (смт. Липова Долина) – 2 місце, Валюх Марина – 3 місце (смт. Липова Долина).

         Всі учасники конкурсу отримали дипломи та солодкі подарунки.

 

 

 

 

Переглядів: 464 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Корисні сайти
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Вхід на сайт
Copyright MyCorp © 2024
uCoz