Публічна бібліотека ім. Леоніда Новиченка Субота, 04.05.2024, 00:22
Меню сайту:
Ми на інших сайтах
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рейтинг@Mail.ru
Головна » 2021 » Липень » 9 » ЛИПОВОДОЛИНЩИНА ВАРТА ТОГО, ЩОБ ПРО НЕЇ РОЗПОВІДАТИ!
10:26
ЛИПОВОДОЛИНЩИНА ВАРТА ТОГО, ЩОБ ПРО НЕЇ РОЗПОВІДАТИ!

Липоводолинщина – рідний край, який завжди свято береже свої віковічні традиції рідної землі. Тут народилося багато чудових талановитих людей, які своєю працею, надбаннями та перемогами прославляють історію рідного краю, перлинами якого є унікальні природні та архітектурні пам’ятки. Липоводолинщина варта того, щоб про неї розповідати!

З метою розвитку туризму на території Липоводолинської селищної ради працівниками «Публічної бібліотеки ім.Л.Новиченка» Липоводолинської селищної ради було створено міні-проект «Бібліотечний туризм: пізнай свій край через бібліотеки» та розроблено туристичний маршрут «Липоводолинщина туристична: стежками рідного краю». В цьому туристичному маршруті взяли участь учасники клубу за інтересами «Надвечіря».

Розпочався маршрут в селі Суха Грунь і продовжився логічним кільцем – Московське-Беєве-Семенівка-Кімличка-Берестівка-Панасівка. В кожному селі нас любязно зустрічали бібліотекарі, які розповідали про історію сіл, його особливості та ознайомлювали з архітектурними пам’ятками та локаціями.

В селі Московське учасників туристичного маршруту зустріла Наталія Шульга, яка познайомила з картинною галереєю Василя Андрійовича Мельника  та експозицією про Михайла Мельника та Никанора Онацького, що знаходиться в Московському НВК.

Цікаву та пізнавальну екскурсію по селі Беєве провів місцевий краєзнавець, історик – Сергій Міняйло. Учасники маршруту прослухали розповідь про походження і заснування села, його історію від стародавніх часів до сьогодення, представив геологічну пам’ятку природи «Попів камінь» та скіфські кургани, які знаходяться на території села.

В селах Семенівка та Кімличка побували в дерев’яних  Архангело-Гавриїлівскій церкві та храмі Святого пророка Іллі.

В селі Берестівка відвідали оновлений памятник Герою радянського союзу – Григорію Шевченку та пам’ятний знак льотчиці Каті Зеленко. Ошатною територією та буянням різноманітних квітів зачарувала територія храму Різдва Присвятої Богородиці, де туристів зустрів його настоятель – отець Георгій.

Завершився екскурсійний маршрут в селі Панасівка відвідуванням могили В.І.Туманського.

Цією поїздкою учасники маршруту детально познайомилися з історією рідного краю та дізналися багато невідомого. Тож запрошуємо всіх бажаючих відвідати даний туристичний маршрут.

Переглядів: 133 | Додав: Наташа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Корисні сайти
Календар
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Вхід на сайт
Copyright MyCorp © 2024
uCoz