Публічна бібліотека ім. Леоніда Новиченка Середа, 24.04.2024, 01:58
Меню сайту:
Ми на інших сайтах
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рейтинг@Mail.ru
Головна » 2018 » Травень » 18 » У вишиванках і піснях квітує Липова Долина
09:43
У вишиванках і піснях квітує Липова Долина

    День вишиванки – свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу та об’єднати українців. Вишиванка стала для нас не просто одягом, торговою маркою чи витвором мистецтва. Українська вишиванкаце свого роду сімейний оберіг, символ, який пройшов крізь покоління, єднає рід і вшановується, як святиня. Маючи таку красу, ми отримуємо енергію наших предків, пишаємось минулим та гордо дивимось у майбутнє.

    Працівники комунальних закладів «Липоводолинська централізована бібліотечна система» та «Липоводолинський районний будинок культури» приєдналися до святкування Міжнародного дня вишиванки, організувавши святкову програму, яка включила: етнографічну виставку «Вишиванка – символ української душі», святковий концерт, конкурс на кращу вишиванку – «Вишиванку одягай – Україну поважай», флешмоб – «Єдина Україна», акцію – «Народжені у вишиванках».

    Основне дійство відбувалося в селищі Липова Долина, парк «Козацький» (літня танцювальна площадка), на якій зібралися працівники окремих організацій, жителі та гості селища. Всіх присутніх привітали голова районної державної адміністрації – Іван Яременко, заступник голови районної ради – Олександр Кльоп, селищний голова – Сергій Нищета. Це свято об’єднало тих, хто серцем і душею вболіває за свою Батьківщину, пишається та поважає багаті традиції українського народу, прославляє безцінні культурні надбання на теренах нашої країни та далеко за її межами.

    Аматорами сцени проведено святковий концерт «Пісня – душа народу», що зібрав шанувальників української пісні. Не менш захоплюючим дійством став патріотичний флешмоб. Працівники культури у вишиванках, із синьо-жовтими прапорами в патріотичному танці стверджували, що ми – сильна, волелюбна нація, яка свято шанує традиції предків, пишається своїм минулим і впевнено дивиться в майбутнє.

    Свято продовжувалось конкурсами: «Виший слово Вишиванка» , «Краща вишиванка, вишита своїми руками», «Кращий загальний образ одягу на святі». Ведуча задавала присутнім різноманітні запитання, пов’язані з вишиванкою. За правильні відповіді глядачі отримували подарунки.

    Багатство кольорової палітри, різноманітні орнаменти та узори вишитого одягу чарували очі, особливе захоплення в присутніх викликали вишиванки Лідії Роспоп, Світлани та Володимира Коновал, Олександра Ємця та його онука Єгора, які були відзначені пам’ятними подарунками.

    В ході святкування пройшла акція «Народжені у вишиванках», під час якої керівники району завітали до місцевого пологового будинку, де привітали новонароджену Мілану, подарувавши їй вишиванку.

    По закінченню свята всі присутні підтримали танок «Єднання» та поласували «солодкою вишиванкою».

    Захід, проведений до Дня вишиванки, є своєрідним продовженням низки патріотичних акцій, до яких долучаються та які проводять працівники культури Липоводолинського району, активно демонструючи власну патріотичну позицію.

Переглядів: 416 | Додав: Наташа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Корисні сайти
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Вхід на сайт
Copyright MyCorp © 2024
uCoz