Публічна бібліотека ім. Леоніда Новиченка Четвер, 25.04.2024, 17:27
Меню сайту:
Ми на інших сайтах
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рейтинг@Mail.ru
Головна » 2017 » Серпень » 4 » Сільська бібліотека: нові можливості, нова якість обслуговування
10:29
Сільська бібліотека: нові можливості, нова якість обслуговування

        З метою забезпечення професійного розвитку персоналу сільських бібліотек та підвищення їх кваліфікації на базі Байрацької сільської бібліотеки-філії комунального закладу «Липоводолинська централізована бібліотечна система» проведено семінар «Сільська бібліотека в умовах соціальних і економічних перетворень». В ньому взяли участь завідуючі відділами центральної районної бібліотеки ім. Л.Новиченка та районної дитячої бібліотеки.

    Відкрила семінар директор комунального закладу Світлана Лисенко, яка наголосила, що для сільських мешканців бібліотека є найдоступнішим, а в багатьох випадках – єдиним засобом отримання інформації.

    Всіх присутніх привітав очільник місцевої громади Сергій Яцура, який у своєму виступі відмітив важливу роль бібліотеки у соціокультурному житті села.

    «Сільська бібліотека – пріоритети діяльності», така тема консультації завідуючої методико-бібліографічним відділом Валентини Мельник в якій вона відмітила, що бібліотечний працівник на селі – це ентузіаст, який надихає і мотивує користувачів, спеціаліст, який має знання і вміння, є організатором змістовного культурного дозвілля.

    З роботою місцевої книгозбірні ознайомила присутніх провідний бібліотекар Світлана Самілик, яка звернула увагу на те, що сьогодні сільська бібліотека не лише обслуговує населення книгою, а й активно співпрацює з громадою, надаючи їй різноманітні інформаційні послуги.

    Досвідом роботи по обслуговуванню наймолодших користувачів бібліотек «Сільська бібліотека, як сучасний, соціокультурний, інформаційний та дозвіллєвий центр для користувачів-дітей» поділилася заступник директора комунального закладу по роботі з дітьми Світлана Худолій.

    Практичні поради «Організація відкритого доступу до фонду, як важливий фактор його використання» надала редактор відділу формування, збереження фонду, обробки документів та каталогізації Лідія Сітак.

    Масу позитивних емоцій та море задоволення отримали присутні від перегляду години народознавства «Три серпневих Спаса», підготовленої працівниками сільського будинку культури та бібліотеки.

 

Переглядів: 536 | Додав: Наташа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Корисні сайти
Календар
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Вхід на сайт
Copyright MyCorp © 2024
uCoz