Публічна бібліотека ім. Леоніда Новиченка Середа, 24.04.2024, 15:05
Меню сайту:
Ми на інших сайтах
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рейтинг@Mail.ru
Головна » 2019 » Квітень » 12 » Сільська бібліотека: історія, традиції, динаміка змін та чинники розвитку
11:06
Сільська бібліотека: історія, традиції, динаміка змін та чинники розвитку

    11 квітня на базі Беївської сільської бібліотеки-філії, переможця районного конкурсу «Краща бібліотека року», для працівників комунального закладу «Липоводолинська централізована бібліотечна система» проведено районний семінар-практикум «Сільська бібліотека: історія, традиції, динаміка змін та чинники розвитку».

    Відкрила семінар начальник відділу культури і туризму Липоводолинської районної державної адміністрації Любов Дикань. Любов Миколаївна привітала учасників зібрання та висловила думки про сучасну сільську бібліотеку сьогодення.

    Своїм досвідом роботи «Сільська бібліотека – місце спілкування, відпочинку, творчості» поділилася місцевий бібліотекар Юлія Олещенко. Консультацію і «Нове бачення просторових рішень бібліотек» провела Валентина Мельник – завідуюча відділом методико-бібліографічної роботи центральної районної бібліотеки ім.Л.М.Новиченка, відзначивши, що в сучасному світі бібліотеки вже сприймаються не лише як місця, де зберігають і читають книги, а й як громадські центри спілкування, комфортні і максимально зручні для користувачів. Сільський голова Олександр Плутенко розповів про підтримку громади, як важливої складової діяльності бібліотеки.

    Підсумки роботи районного семінару підвела директор комунального закладу «Липоводолинська централізована бібліотечна система» Світлана Лисенко, яка наголосила, що бібліотека – це частина інфраструктури села. «Створення позитивного іміджу, формування надійної репутації серед населення є основою сучасного бібліотечного закладу. Головне - працювати відкрито з ентузіазмом, інноваційно. Якщо у бібліотекаря є своє бачення нової бібліотеки, є бажання змінити її на краще, то вона запалить цією іскрою все навколо: і владу, і спонсорів, і читачів» - зазначила Світлана Анатоліївна.

    З ініціативи Беївської сільської ради, будинку культури та бібліотеки в рамках семінару було проведено благодійний концерт та благодійну акцію «До Світлого Дня – світлі вчинки», до яких були залучені учні 7-го класу місцевої школи та небайдужі жителі села. Бібліотекарі району та працівники сільської ради з задоволенням переглянули концертну програму та розкупили смаколики, а виручені кошти в сумі 2125 гривень передали на лікування онкохворої дитини Алінки Полях.

Переглядів: 321 | Додав: Наташа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Корисні сайти
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Вхід на сайт
Copyright MyCorp © 2024
uCoz