Публічна бібліотека ім. Леоніда Новиченка Вівторок, 16.04.2024, 18:50
Меню сайту:
Ми на інших сайтах
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рейтинг@Mail.ru
Головна » 2020 » Грудень » 23 » ПРОВОДЬТЕ ВІЛЬНИЙ ЧАС З КОРИСТЮ!
15:56
ПРОВОДЬТЕ ВІЛЬНИЙ ЧАС З КОРИСТЮ!

Реалії сьогодення вимагають від нас опанування та активного використання новітніх інформаційних технологій. Якщо ще кілька тижнів тому потреба у цифрових навичках була хоч і необхідною, проте були альтернативи, то зараз саме на часі активно зайнятися самоосвітою та цифровою грамотністю.

Цифрова грамотність – це здатність ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі й навчанні, професійному та особистісному розвиткові.

21 січня 2020 року Міністерство цифрової трансформації запустило тестову версію національної онлайн-платформи із цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», на якій кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички через сучасний формат навчання — освітні серіали за участю експертів та українських зірок.

Першим партнером Міністерства цифрової трансформації стала Українська бібліотечна асоціація. 11 січня 2020 року було підписано меморандум, завдяки якому близько 6 000 комп’ютеризованих бібліотек по всій країні долучилися до проєкту «Дія. Цифрова освіта».

Не винятком є і публічна бібліотека ім. Л.Новиченка.  На сьогодні всі бібліотекарі освоїли важливий курс – онлайн-платформа з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта» та зареєструвалася освітнім хабом проекту, що надає можливість  переглядати освітні серіали, отримувати консультації та навчання, як використовувати онлайн-платформу Дія. Цифрова освіта, щоб підвищити свою цифрову грамотність.

Тож на черзі Ви, шановні жителі Липоводолинської громади! На базі Інтернет-центру наші бібліотекарі  надаватимуть всім охочим доступ до безкоштовного навчання на національній онлайн-платформі «Дія. Цифрова освіта». Тут кожен зможе безкоштовно опанувати цифрові навички через сучасний формат навчання.  До обов’язків бібліотекарів входять допомога у реєстрації на онлайн-платформі, перегляді освітніх серіалів та виконанні практичних завдань. Тож запрошуємо Вас навчитися:

  • базовий із цифрової грамотності (користуватися смартфоном, комп'ютером і планшетом)
  • для вчителів (застосовувати онлайн-інструменти, щоб навчальний процес став більш захопливим і ефективним)
  • для батьків «Безпека дітей в інтернеті» (як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів, кібербулінгу, суїцидальних Інтернет-спілок, сексуального насильства)
  •  «Смартфон» (як завантажувати мобільні додатки, робити відео-дзвінки, підключати мобільний інтернет, захистити смартфон від вірусів, знімати на гаджет відео тощо).
  • «Інформаційна грамотність» уміння працювати з даними.

 

Переглядів: 204 | Додав: Наташа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Корисні сайти
Календар
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Вхід на сайт
Copyright MyCorp © 2024
uCoz