Публічна бібліотека ім. Леоніда Новиченка Четвер, 28.03.2024, 15:22
Меню сайту:
Ми на інших сайтах
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рейтинг@Mail.ru
Головна » 2018 » Червень » 8 » Подорож стежками рідного краю
11:14
Подорож стежками рідного краю

    На базі центральної районної бібліотеки ім.Л.Новиченка для фахівців сільських бібліотек-філій відбувся районний семінар «Публічна бібліотека, як краєзнавчий інформаційний центр».

   Відкрила семінар завідувач сектору культури Липоводолинської районної державної адміністрації Любов Дикань, яка наголосила, що бібліотекам, щоб вижити сьогодні, потрібно відповідати вимогам часу і потребам громади, запропонувати населенню нові послуги. Виступ Любові Миколаївни супроводжувався відео-презентацією «Туристичні перлини Липоводолинщини».

  Про роль публічних бібліотек в розвитку туристичного краєзнавства розповіла завідувач методико-бібліографічним відділом центральної районної бібліотеки ім.Л.Новиченка Валентина Мельник. Досвідом краєзнавчої діяльності центральної районної бібліотеки ім.Л.Новиченка та районної дитячої бібліотеки поділилися провідний бібліограф Надія Гуржій та методист І категорії по роботі з дітьми Лідія Мостова.

   Родзинкою семінару стала подорож краєзнавчим маршрутом Липоводолинщини.

 Перша зупинка в селі Московське, де бібліотекарі відвідали місцеву школу, в якій розміщені картинна галерея художника Василя Мельника «Талант, помножений на життя» та експозиція Михайла Мельника «Докричатися до всього світу».

  Наступна зупинка – село Колядинець, в якому екскурсія продовжилася також в школі. Там присутніх познайомили з життєвим і творчим шляхом художника Івана Авраменка. Всі присутні мали змогу переглянули його роботи.

   Цікавою і змістовною була подорож до села Дрюків (Колядинецька сільська рада). З його історичним минулим познайомив краєзнавець Петро Яковенко.

  А завершилася бібліоекскурсія відвідуванням села Підставки, яке славиться своєю історією: це і могила засновника села Федора Ставицького і Цар-дуб в урочищі «Пробужка», який є гордістю села. З цими та іншими цікавими фактами з історії населеного пункту присутніх познайомила вчитель географії Надія Ралко.

 

Переглядів: 574 | Додав: Наташа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Корисні сайти
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Вхід на сайт
Copyright MyCorp © 2024
uCoz