Публічна бібліотека ім. Леоніда Новиченка Вівторок, 23.04.2024, 14:51
Меню сайту:
Ми на інших сайтах
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рейтинг@Mail.ru
Головна » 2020 » Серпень » 21 » Я ЩАСЛИВА, БО Я НА СВОЇЙ ЗЕМЛІ
08:52
Я ЩАСЛИВА, БО Я НА СВОЇЙ ЗЕМЛІ

 Під такою назвою відбулося чергове засідання літературно-мистецької вітальні "Гостини для душі", що працює в Публічній бібліотеці ім.Л.Новиченка. На творчу зустріч-діалог була запрошена Світлана Кулинич, наша землячка, людина,  яку природа і батьки обдарували неоціненним багатством –  дарувати людям світ поезії.

Любов до поетичного слова пані Світлана  взяла від своєї матері, раніше відомої на Липоводолинщині поетеси Мотрони Іванової.  Світлана Олексіївна народилася в Оренбургській області (Росія), а потім батьки переїхали в село Семенівку, де й пройшли дитячі роки поетеси. Закінчила Семенівську середню школу, за покликанням поступила в Сумський педагогічний інститут і все життя працює вчителем української мови та літератури, спочатку в Кімличанській школі , а з 2011 року в Семенівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.  Про таких людей, як вона, кажуть: мабуть, при народженні її поцілував Бог, бо з’явилась на світ  з доброю багатою душею і надзвичайно талановита.

Писати Світлана Олексіївна почала вже в зрілому віці, з її творами ми мали змогу познайомитися в мережі Фейсбук. З соціальних мереж ми також дізналися, що наша землячка вийшла переможцем онлайн-конкурсу авторської поезії "Україна молода".

Поетичні твори нашої землячки народжуються з небайдужості й пристрасті, із ніжності до кожної билини й весняного первоцвіту, із суголосності з поетом птаха, за яким поспішає душа поета. У творах Світлани Кулинич є все, з чого складається хороша поезія – неспокійний погляд на світ, на суть речей і людських стосунків, інстинктивне, органічне розуміння природи поетичного образу. Перед нами поетеса не від письмового столу з кіпою  помічників – словників, а від Семенівських полів і дібров, озвучених клекотом лелек, від стежок зі слідами босих ніг, від усього того, що ми любимо і з чим живемо.

Відрадно, що поетичні твори нашої землячки включені до літературно-художнього альманаху "Павлоградські перехрестя - 2019", що є виданням Павлоградського письменницького дому "Дивосвіт".

Публічна бібліотека ім.Л.Новиченка є місцем зустрічі для творчих цікавих людей, де вони мають можливість поділитися своїми творчими задумами, а працівникам книгозбірні хочеться, щоб такі зустрічі були постійними і приносили нашим відвідувачам радість і задоволення.

 

Переглядів: 195 | Додав: Наташа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Корисні сайти
Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Вхід на сайт
Copyright MyCorp © 2024
uCoz