Публічна бібліотека ім. Леоніда Новиченка П`ятниця, 19.04.2024, 23:14
Меню сайту:
Ми на інших сайтах
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рейтинг@Mail.ru
Головна » 2016 » Лютий » 26 » Чистий промінь Лесиного слова
16:53
Чистий промінь Лесиного слова

    Поетична година «Чистий промінь Лесиного слова» до 145-річчя від дня народження Лесі Українки зібрала в читальному залі ЦРБ ім. Л.М. Новиченка учнів 7-А класу місцевої школи. Бібліотекарі підготували цікаву розповідь про життя поетеси.

    ЇЇ нелегка доля – це боротьба з підступною хворобою, це великий творчий злет, це мужність і велика любов до життя.

Так! Я буду крізь сльози сміятись,

Серед лиха співати пісні,

Без надії таки сподіватись,

Буду жити! Геть думи сумні!

    І Леся жила й творила, любила рідну землю, поважала ті краї, куди заносила її доля: Єгипет, Грузію, Італію, вивчала мови цих країн, дружила з поетами. ЇЇ прекрасна «Лісова пісня» - це гімн вічному коханню, природі рідної української землі. Леся Українка була поліглотом, та рідна мова – це її доля, її душа. Протягом життя нею було написано 270 віршів, не рахуючи поем, драматичних і прозових творів.

    З вуст ведучих Валентини Ткач та Людмили Бойко проникливо звучали улюблені вірші Лесі. Читці намагались передати почуття поетеси всім присутнім.

    Тема кохання, як відомо, дуже актуальна, особливо для підлітків. Школярі з цікавістю й хвилюванням слухали розповіді бібліотекарів про історії кохання Лесі та її почуття до чоловіків, які надихали поетесу на створення чудових ліричних шедеврів.

    Леся Українка була талановитою людиною, а її художнє слово – гострим безжалісним мечем. Усе в її творчому доробку було справжнім: вірші без пустодзвонних декларацій,  кохання без фальшу, мука без порятунку, праця – спасіння. І цю цілісність поетеса несла у світ. То було надзвичайно важливим почуттям – світ цілісний, і всі його несправедливості можуть бути подоланими, якщо кожна людина стане справжнім творцем.

    Проводячи поетичну годину, працівники бібліотеки намагалися допомогти школярам зрозуміти Лесю Українку як поетесу і як людину з багатою, красивою душею, спонукати їх до подальшого вивчення спадщини письменниці, яка до останніх хвилин життя не залишала своєї зброї – поетичного слова.

Переглядів: 519 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Корисні сайти
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Вхід на сайт
Copyright MyCorp © 2024
uCoz